Tamarindus indica

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tamarinde is een gemakkelijke plant om te onderhouden, met minimale waterbehoefte en weinig behoefte aan meststoffen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te plaatsen en regelmatig de bladeren af te stoffen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Tamarindus indica heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar wateroverlast te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur regelmatig kleine hoeveelheden water.

  De plant houdt van een lichte plek maar niet van direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een warme en vochtige omgeving. Het gedijt goed bij temperaturen tussen 20-30 graden Celsius en zal het beste groeien in een warme en zonnige ruimte. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en kou te houden.

  De Tamarindus indica bloeit in de maanden januari tot en met maart en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt bij het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plotselinge temperatuurschommelingen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het snoeien van de plant is vooral nodig om de vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, zodat de plant genoeg tijd heeft om te herstellen van de ingreep. Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap om de plant niet te beschadigen.

  De Tamarindus indica heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef minder water in de winter en laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  Een goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5 is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik een mengsel van potgrond en zand voor een goede drainage.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Plaats de plant op een zonnige plek en geef af en toe wat plantenvoeding. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vergeet niet om af en toe ook de bladeren te besproeien met water. Vermijd direct zonlicht op de plant om verbranding te voorkomen.

  Tamarindus indica heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur dicht bij een raam. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen, vooral 's nachts. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant kan niet goed tegen te droge lucht. Het is aan te raden om regelmatig water te sproeien rondom de plant om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van airconditioning of verwarming te houden, aangezien deze de lucht uitdrogen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde rond de 6 tot 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Goede afwatering is ook essentieel voor een gezonde groei.

  Kamerplanten hebben bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking en geef niet te veel mest om wortelverbranding te voorkomen. Voed de plant in het voorjaar en de zomermaanden, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.