Phalaenopsis Divine Emotion

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien in huis. Het liefst staat hij op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Phalaenopsis Divine Emotion heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en moet worden geplaatst op een lichte plek met halfschaduw. Te veel zon kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Deze plant houdt van een warme temperatuur en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of vorst. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal van oktober tot maart en de bloeiperiode kan variëren van 2 tot 6 maanden, afhankelijk van de omstandigheden. Na de bloei kan de plant enkele maanden rust nodig hebben voordat hij opnieuw gaat bloeien.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de Phalaenopsis Divine Emotion staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Zorg dus voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Phalaenopsis orchideeën hoeven niet te worden gesnoeid. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Te lange stelen kunnen ook worden ingekort om de vorm van de plant te behouden.

  De Phalaenopsis Divine Emotion heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig maar niet doorweekt is. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mengsel van orchideeëngrond en schors. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlatend is en de wortels voldoende ruimte hebben om te ademen. Verpot de plant om de paar jaar, zodat de potgrond fris blijft en de plant goed kan groeien.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Divine Emotion. Zorg voor een luchtige potgrond die voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed afwatert. Gebruik eventueel speciale orchideeëngrond voor optimale groei.

  De plant heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Water geven door de potgrond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Een keer per maand bemesten tijdens de groeiperiode.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een vochtige doek gebruiken. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te vegen om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Phalaenopsis Divine Emotion heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Regelmatig draaien kan helpen om de plant gelijkmatig te laten groeien.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25°C. Zorg ervoor dat de temperatuur 's nachts niet onder de 15°C daalt. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht.

  Een ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt rond de 60%. Zorg voor voldoende vocht in de lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Phalaenopsis orchideeën gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals deze orchidee hebben speciale orchideeënmest nodig om gezond te blijven. Gebruik deze mest eens in de 2-4 weken tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat je de mest toedient.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.