Phalaenopsis Taste of Heaven

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Phalaenopsis orchideeën, waaronder de "Taste of Heaven", zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in een huiskameromgeving. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen bij kamertemperatuur en normaal licht. Zorg ervoor dat de bladeren niet nat worden bij het water geven om rotting te voorkomen.

  Ja, de Phalaenopsis orchidee heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geleidelijk wennen aan meer licht kan helpen om verbranding te voorkomen.

  De Phalaenopsis orchidee heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang droog blijven. Het is beter om iets minder water te geven dan te veel.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij helder, maar diffuus licht krijgt.

  Ja, de Phalaenopsis orchidee houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius en verdraagt geen kou. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  De Phalaenopsis Taste of Heaven bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben de capaciteit om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Planten kunnen helpen bij het filteren van vervuilde lucht en het verminderen van schadelijke chemicaliën in huis.

  Ja, deze plant houdt ervan om op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden te staan. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • De takken van de Phalaenopsis orchidee kunnen na de bloei teruggesneden worden tot vlak boven een oog. Verwijder eventueel dode of beschadigde bladeren met een schone snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant één keer per week water. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmel te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond luchtig is en niet te compact. Ververs de potgrond om de paar jaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Een Phalaenopsis orchidee groeit het best in een goed doorlatende potgrondmix speciaal voor orchideeën. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te drassig. Vermijd zware, compacte grondsoorten en zorg voor voldoende luchtcirculatie rond de wortels.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de 2-4 weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Voor een optimale groei en gezondheid van de plant is het goed om af en toe de bladeren te besproeien met water.

  De Phalaenopsis Taste of Heaven heeft indirect zonlicht nodig en gedijt goed bij helder licht. Plaats de plant niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen onder de 15 graden of boven de 30 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht of direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid waar de Phalaenopsis Taste of Heaven van houdt, ligt tussen de 60% en 80%. Om deze luchtvochtigheid te behouden, kan regelmatig gesproeid worden of kan de plant op een schotel met water geplaatst worden. Daarnaast kan een luchtbevochtiger van pas komen in droge omgevingen.

  De Phalaenopsis orchidee gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 5,5 en 6,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze plantensoort. Het regelmatig meten en aanpassen van de bodem pH kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten met een specifieke kamerplantenmest. Dit kan bijvoorbeeld eens in de twee weken tijdens de lente en zomermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.