Phalaenopsis Lizard Jester

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Phalaenopsis Lizard Jester is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte standplaats te zetten en regelmatig water te geven. Het regelmatig controleren van de wortels en het verwijderen van dode bloemen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, deze plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom het liefst op een vensterbank op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Lizard Jester hebben ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Pas op met te veel water geven, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Phalaenopsis Lizard Jester houdt niet van de felle zon en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Hun delicate bladeren zijn het beste beschermd tegen de zon door een lichte gordijnstof.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het is het beste om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen, maar niet in direct zonlicht.

  De Phalaenopsis Lizard Jester bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiduur van deze plant kan variëren, maar meestal bloeit hij voor enkele weken tot wel twee maanden. Het is een prachtige plant om in huis te hebben vanwege zijn langdurige bloei.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen te filteren en zuurstof te produceren. Het is daarom mogelijk dat deze plant ook een luchtzuiverende werking heeft.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en grote temperatuurschommelingen. Het creëren van een stabiele en warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

 • Het snoeien van kamerplanten zoals de Phalaenopsis Lizard Jester is meestal niet nodig. Afgeleefde bloemen kunnen worden verwijderd door ze voorzichtig af te knippen. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen ook worden weggeknipt.

  De Phalaenopsis Lizard Jester heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat een goede afwatering heeft.

  De Phalaenopsis Lizard Jester gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van orchideeënpotgrond is ideaal voor deze plant.

  De Phalaenopsis Lizard Jester gedijt goed in een goed doorlatende bodem van bijvoorbeeld orchideeëngrond gemengd met bark. Het is belangrijk dat de bodem licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Overbewatering moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Bemest de plant eens per maand tijdens de lente en zomer.

  Het is aan te raden om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Indien er veel stof op de bladeren ligt, kan je de plant voorzichtig afspoelen onder lauw water. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Phalaenopsis Lizard Jester heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en gezondheid van de plant.

  De Phalaenopsis Lizard Jester gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een gelijkmatige kamertemperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet tussen de 60% en 80% liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de ideale omgeving te creëren.

  De Phalaenopsis Lizard Jester heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde van de bodem. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te zuur is, om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem en eventueel aanpassingen maken, kan helpen om een optimale omgeving voor de plant te creëren.

  De Phalaenopsis Lizard Jester heeft behoefte aan speciale orchideeënbemesting. Gebruik een vloeibare meststof met een verhouding van 20-20-20. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.