Phalaenopsis Purple Waves

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Purple Waves is een van de gemakkelijkste orchideeën om te onderhouden. Ze hebben weinig water en licht nodig en zijn bestand tegen schommelingen in temperatuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt en geniet van de bloemen die maandenlang kunnen bloeien.

  De Phalaenopsis Purple Waves heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Purple Waves hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat is tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22°C. Plaats de plant dus op een warme plek in huis.

  Phalaenopsis Purple Waves bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan gemiddeld 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Purple Waves is een luchtzuiverende plant en kan helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Het is bekend dat kamerplanten bijdragen aan het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en ze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht zal de luchtzuiverende eigenschappen van de plant versterken.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor mijn groei en bloei. Het is belangrijk om mij uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

 • Het snoeien van de Phalaenopsis Purple Waves is niet nodig, tenzij er dode bladeren of bloemen zijn die verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om scherpe scharen of messen te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen. Verwijder alleen wat nodig is om de gezondheid en uitstraling van de plant te behouden.

  De Phalaenopsis Purple Waves moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om gedestilleerd water of regenwater te gebruiken om mineralenopbouw te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Purple Waves gedijen het beste in een goed doorlatende potgrondmix die speciaal ontworpen is voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Gebruik bij voorkeur een potgrond die luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en een goede luchtvochtigheid bieden om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg voor voldoende drainage in de pot om wateroverlast te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voeding om gezond te blijven.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Gebruik orchideeënmest voor een goede groei en bloei.

  Om stof te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat je ze terug op hun plaats zet om schimmel te voorkomen. Je kunt de plant in de zomer ook onder de douche zetten om het stof weg te spoelen.

  De Phalaenopsis Purple Waves heeft graag indirect licht en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar voldoende natuurlijk licht komt, maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Houd de plant uit de buurt van tochtige plekken en extreme temperaturen.

  Kamerplanten zoals deze hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% in de ruimte waar de plant staat. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Purple Waves ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale middelen zoals kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Kamerplanten zoals deze hebben om de paar weken bemesting nodig tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een speciale orchideeën meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Pas op dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.