Phalaenopsis White Velvet

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis White Velvet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant in indirect zonlicht te plaatsen en regelmatig water te geven. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten.

  Ja, de Phalaenopsis White Velvet heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de wortels niet in het water staan. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Phalaenopsis White Velvet houdt van warmte en moet op een warme plek worden geplaatst om goed te gedijen. De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De Phalaenopsis White Velvet bloeit meestal in de maanden februari en maart en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Luchtzuiverende planten kunnen bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de gezondheid en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de bladeren of bloemtakken van deze plant te snoeien. Het is belangrijk om dode bladeren of bloemen af ​​te knippen om de plant gezond te houden. Snoei alleen als het nodig is om de plant er mooier uit te laten zien of om de groei te bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar pas op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Geef liever af en toe iets meer water dan regelmatig kleine beetjes. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Voor de Phalaenopsis White Velvet is het belangrijk om speciale orchideeënpotgrond te gebruiken, dit zorgt voor een goede drainage en voldoende lucht voor de wortels. Deze potgrond bevat meestal schors, kokosvezels en houtskool om de juiste balans te creëren. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Phalaenopsis White Velvet gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een orchideeënmix of speciale potgrond voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar vermijd te veel water geven. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen zorgt voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de plant fris te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Phalaenopsis White Velvet heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan bloei.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de temperatuur 's nachts niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  Een goede luchtvochtigheid voor kamerplanten is tussen de 50-60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken of de plant regelmatig besproeien met water. Houd er rekening mee dat een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei.

  De Phalaenopsis White Velvet gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.