Phalaenopsis Street Spirit

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Street Spirit is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatig besproeien en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de Phalaenopsis Street Spirit heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder maar indirect zonlicht. Vergeet niet om de plant af en toe te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Phalaenopsis Street Spirit heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van indirect licht. Het is dus beter om de plant niet in de felle zon te zetten. Zet de plant op een plek met helder, maar diffuus licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Een te koude omgeving kan schadelijk zijn voor de plant en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Phalaenopsis Street Spirit bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 6 maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Net als andere kamerplanten kan hij helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is aan te raden om deze plant in je woning te plaatsen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Zorg er dus voor dat de plant niet te warm of te koud staat.

 • Kamerplanten zoals Phalaenopsis Street Spirit hebben over het algemeen geen snoei nodig. Als de plant uitgebloeid is, kan de bloemtak worden afgeknipt. Verwijder ook eventueel dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droge grond en deze indien nodig water te geven.

  De Phalaenopsis Street Spirit houdt van goed doorlatende potgrond die licht vochtig blijft. Gebruik een potgrond speciaal voor orchideeën of meng gewone potgrond met grof boomschors. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te verversen.

  De Phalaenopsis Street Spirit gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende potgrond mix. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit voedselrijk is en voldoende luchtigheid biedt voor de wortels om te ademen. Vermijd te natte of te droge grond, wat kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant.

  De plant heeft indirect zonlicht nodig en moet uit de buurt van tocht worden gehouden. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. De plant gedijt het beste bij kamertemperatuur.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt houdt de plant gezond en stofvrij.

  De Phalaenopsis Street Spirit heeft veel indirect licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het helder, maar niet te fel is. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven en te gedijen.

  De luchtvochtigheid dient hoog te zijn voor deze kamerplant. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Phalaenopsis Street Spirit gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad rond de 6,0 tot 7,0 ligt voor optimale groei. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de plant.

  Gebruik een meststof speciaal voor orchideeën om de plant te bemesten. Geef de plant elke 2 weken tijdens de groeiperiode en eens per maand tijdens de rustperiode. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdund volgens de instructies op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.