Phalaenopsis Apple Pie

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed bij regelmatig water geven en een lichte plek zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om te gedijen. Zet de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Phalaenopsis Apple Pie houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of op een plek met indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ja, Phalaenopsis Apple Pie houdt van een warme omgeving. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De Phalaenopsis Apple Pie bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 6 maanden duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze plant ook bijdraagt aan het zuiveren van de lucht in jouw woning. Planten zetten CO2 om in zuurstof en kunnen bepaalde schadelijke stoffen uit de lucht filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei. Houd de temperatuur constant voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Apple Pie te snoeien, omdat de bloemstelen van nature afsterven en nieuwe scheuten vormen. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Phalaenopsis Apple Pie heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in zit goed is afgetapt om overtollig water af te voeren.

  Potgrond voor kamerplanten met een goede drainage wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond voor het beste resultaat.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Phalaenopsis Apple Pie is een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Vermijd te veel vocht in de bodem om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig voeding te geven om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de paar weken orchideeënvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant moet regelmatig stofvrij worden gemaakt door zachtjes de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Phalaenopsis Apple Pie heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. In de wintermaanden kan extra verlichting nodig zijn.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Deze plant gedijt het beste bij een constante en gematigde binnentemperatuur.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis houden van een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Apple Pie ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de potgrond te testen en indien nodig aan te passen met speciale potgrond voor kamerplanten. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) elke twee weken vloeibare mest te geven. In de rustperiode (herfst en winter) kan de bemesting verminderd worden tot eens in de vier weken. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.