Phalaenopsis Fury

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en hebben weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Een goede luchtvochtigheid kan ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of met gefilterd licht is ideaal.

  Deze kamerplant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Het is belangrijk om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht kunnen ontvangen. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen van de plant.

  Ja, de Phalaenopsis Fury houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tochtige plekken en koude temperaturen om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en warme plek in huis te plaatsen.

  De Phalaenopsis Fury bloeit meestal in de maanden februari tot en met augustus. De bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant draagt bij aan het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor het beste groeiklimaat en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Het zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Fury te snoeien, aangezien deze plant geen regelmatige snoei nodig heeft. Het is voldoende om dode of beschadigde bladeren en bloemen af te knippen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om scherpe scharen of messen te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De Kamerplant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de wortel en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat blijven. Gebruik een potgrond speciaal voor orchideeën of luchtplanten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en voldoende zuurstof bij de wortels kan komen.

  Kamerplanten zoals "Phalaenopsis Fury" hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Een mengsel van turf, schors en vermiculiet kan worden gebruikt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat of te droog is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de paar weken wat plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden.

  De plant kan het beste schoongemaakt worden door voorzichtig stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek. Als de bladeren vies zijn, kan je ze af en toe afspoelen onder lauwwarm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de plant, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem het liefst in een lichte ruimte met veel daglicht. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een raam staat waar de zon direct op schijnt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen tocht en koude luchtstromen.

  Kamerplanten hebben vaak behoefte aan een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je regelmatig de bladeren besproeien met water of een luchtbevochtiger gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Phalaenopsis Fury gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel voedingsstoffen nodig. Gebruik in het voorjaar en zomer een speciale vloeibare kamerplantenmest. Geef de plant in de herfst en winter geen extra mest.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.