Euphorbia pulcherrima Pink Champagne

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, maar niet te veel. Het is het beste om het op een lichte plek te plaatsen met indirect zonlicht.

  De Euphorbia pulcherrima Pink Champagne heeft veel licht nodig, dus plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Euphorbia pulcherrima heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Pink Champagne is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht en het creëren van een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om hem gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en een weelderige groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voor je opnieuw water geeft. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  De Euphorbia pulcherrima Pink Champagne heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Euphorbia pulcherrima Pink Champagne gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en hem op een lichte plek te zetten, maar uit de directe zon. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Let op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Regelmatig schoonmaken helpt om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plekje met indirect zonlicht. Vermijd felle zonnestralen, vooral in de middag. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Extreme temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40-60% liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien met water of een luchtbevochtiger helpen. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van bladeren en bloemen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar en de zomer te bemesten met een speciale kamerplantenmest. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.