Euphorbia pulcherrima Fantasy Star

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende licht. Af en toe wat voeding geven zal ook helpen bij de bloei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Fantasy Star heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek met indirect zonlicht. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan zelfs een paar uur per dag direct zonlicht verdragen. Het is echter belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle middagzon, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een lichte en zonnige plek te zetten.

  De plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Fantasy Star is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht filteren. Het is een perfecte keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Plaats de plant dus op een geschikte locatie in huis.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde bladeren en takken te verwijderen met een scherpe schaar of snoeischaar. Probeer de vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de plant begint te groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, meestal één keer per week. In de winterperiode kan de plant met mate water worden gegeven.

  De Euphorbia pulcherrima Fantasy Star gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. Het regelmatig verpotten van de plant kan helpen om de groei te bevorderen.

  De ideale bodem voor deze plant is goed doorlatend en licht vochtig. Het is belangrijk dat de grond een goede structuur heeft en voldoende voedingsstoffen bevat. Potgrond gemengd met wat grof zand of perliet kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik in de lente en zomer maandelijks plantenvoeding voor een optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een vochtige doek. Veeg voorzichtig het stof van de bladeren af om de plant te laten ademen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Euphorbia pulcherrima Fantasy Star heeft veel licht nodig en houdt van een plekje bij het raam. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte standplaats zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius, dit kan leiden tot schade aan de plant. Bescherm de plant ook tegen tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het beste rond de 60-70%. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6 en 7 ligt voor een goede groei en gezondheid van de plant. Door regelmatig te controleren en eventueel aan te passen, kan de plant optimaal gedijen in zijn omgeving.

  De Euphorbia pulcherrima Fantasy Star heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.