Euphorbia pulcherrima Christmas Night

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, maar vermijd te veel direct zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Christmas Night heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft matig water nodig, dus geef hem eens per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht droog is om wortelrot te voorkomen. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook enkele uren direct zonlicht verdragen. Extreme hitte kan echter schadelijk zijn, dus vermijd intense middagzon. Over het algemeen gedijt de plant goed in een lichte omgeving met wat bescherming tegen direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen, uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Het regelmatig controleren van de temperatuur en zorgen voor een constante warme omgeving zal de plant ten goede komen.

  De Euphorbia pulcherrima Christmas Night bloeit normaal gesproken van november tot januari en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  Ja, de "Euphorbia pulcherrima Christmas Night" staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Net als andere planten draagt het bij aan het zuiveren van de lucht in huis. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een bladknoop. Snoei niet te rigoureus om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant 1-2 keer per week water, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant heeft graag lichte, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor kamerplanten.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant een lichtvochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond een pH-waarde heeft tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de plant regelmatig voeding te geven om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant ook voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft af en toe een lichte reiniging nodig om stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De "Euphorbia pulcherrima Christmas Night" plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12°C of boven de 23°C. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, dus zorg voor een goede luchtcirculatie.

  Deze plant gedijt het beste in lichtzure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem en eventueel bijsturen met geschikte meststoffen kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze kamerplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de dosering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.