Cyclamen persicum midi Midi+ Victoria Salmon

Cyclamen persicum midi

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Zorg er ook voor dat de plant niet te warm staat.

  Ja, de Cyclamen persicum midi Midi+ Victoria Salmon heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Water de plant wekelijks, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt.

  De Cyclamen persicum midi Midi+ Victoria Salmon houdt niet van felle zonlicht. Het beste gedijt deze plant op een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 21 graden Celsius. Plaats de plant dus niet op een te koude plek.

  Deze plant bloeit van november tot april en de bloei kan gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken duren. Binnen deze periode heeft de plant mooie bloemen die zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan je interieur.

  De Cyclamen persicum midi Midi+ Victoria Salmon is niet luchtzuiverend. Er zijn andere kamerplanten die beter geschikt zijn voor het zuiveren van de lucht in huis. Het is echter wel een mooie en decoratieve plant voor in huis.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat ik goed kan groeien en bloeien als kamerplant. Houd mijn omgeving consistent warm en ik zal gezond blijven.

 • Knip regelmatig verwelkte bloemen en blaadjes af om de plant er mooi uit te laten zien. Snoei de plant niet te rigoureus, enkel wanneer de bladeren en bloemen verdorren. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De Cyclamen heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef dus pas water als de grond droog is, en giet het water direct op de grond en niet op de bladeren. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  De Cyclamen persicum midi Midi+ Victoria Salmon gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft voorkeur voor een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg voor een licht zure bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, waarbij het belangrijk is dat de grond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel om stof te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Je kunt de plant ook af en toe besproeien met water om stof weg te spoelen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Zet de plant niet direct voor een raam waar de zon de hele dag op staat, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een lichte standplaats zal de bloei stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 16-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van warmtebronnen zoals radiatoren.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden voor deze plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is, zodat het water niet blijft staan bij de wortels. Het gebruik van een potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot begin herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten of specifieke kamerplantenmeststof volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.