Cyclamen persicum kleinbloemig 'Smartiz Victoria'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig 'Smartiz Victoria' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te gedijen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Smartiz Victoria' heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten verwelken. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van december tot februari. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 12 weken.

  Ja, Cyclamen persicum planten zijn luchtzuiverend en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het zijn vooral goede planten voor het reinigen van formaldehyde, benzeen en xyleen. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, Cyclamen houden van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een stabiele en niet te warme locatie te plaatsen om optimale groei te stimuleren.

 • Om de plant gezond te houden is het raadzaam om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de basis af met een scherpe schaar. Snoei de plant na de bloei om de vorm en groei te bevorderen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Smartiz Victoria' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de plant in een laagje water staat. Geef de plant water op de bodem van de pot en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houdt het wel vochtig. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte borstel of doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen water om de plant schoon te maken, omdat dit de gevoelige bloemen en bladeren kan beschadigen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Smartiz Victoria' heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zet de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen, waar de plant voldoende licht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 10°C en 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tochtige plekken. Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat op peil blijft.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig de grond aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om schade te voorkomen. Geef de plant in de wintermaanden geen meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.