Haworthia limifolia Roux

Haworthia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft beperkte waterbehoefte en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Ja, Haworthia limifolia Roux heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Pas op dat de plant geen direct zonlicht krijgt, dit kan verbranding veroorzaken.

  De Haworthia limifolia Roux heeft weinig water nodig en kan worden bewaterd wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De planta houdt niet van direct zonlicht en moet worden geplaatst op een plek met helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is het beste om de plant uit de felle zon te houden om zijn gezondheid te behouden.

  Ja, Haworthia limifolia Roux houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Haworthia limifolia Roux bloeit meestal in de lente of vroege zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Haworthia limifolia Roux is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen bij het filteren van vervuilde lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een goede keuze voor het toevoegen van schone lucht in uw huis of kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden. Het vermijden van extreme temperatuurschommelingen is aan te bevelen.

 • Het is niet nodig om Haworthia limifolia Roux te snoeien, omdat deze plant langzaam groeit en compact blijft. Als de plant toch te groot wordt of ongewenste bladeren heeft, kun je de bladeren voorzichtig afsnijden met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel snoeit, om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Geef tijdens de groeiperiode in de lente en zomer iets meer water dan in de winter. Het is belangrijk om geen water op de bladeren te laten staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond mix, bij voorkeur speciaal samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal is belangrijk voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem een licht vochtig niveau behoudt, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water te laten weglopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de gezondheid van de plant.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of kwast. Gebruik lauwwarm water om eventuele vervuiling van de bladeren af te spoelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen om de plant niet te beschadigen.

  De Haworthia limifolia Roux heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een heldere plek in huis met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme kou en hitte, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

  Haworthia limifolia Roux heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  De Haworthia limifolia Roux gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen of kalk. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest met een gebalanceerde formule. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.