Alocasia 'Tiny Dancers'

Alocasia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden en hem regelmatig te sproeien. Plaats hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Alocasia-variëteiten hebben over het algemeen behoefte aan helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats ze niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant dicht bij een raam op het oosten of westen te zetten voor voldoende licht.

  Alocasia 'Tiny Dancers' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Alocasia 'Tiny Dancers' houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te felle zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is dus beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Alocasia plant houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloemen kunnen ongeveer 6 tot 8 weken bloeien voordat ze verwelken.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Het is raadzaam om regelmatig te luchten voor een gezonde lucht in huis. Het is echter belangrijk om te weten dat geen enkele plant alle schadelijke stoffen in de lucht kan verwijderen.

  Ja, Alocasia 'Tiny Dancers' gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om de plant gezond te houden. Zorg voor een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

 • Je kunt de bladeren van deze plant snoeien om dode of beschadigde delen te verwijderen. Gebruik een scherp en schoon snoeigereedschap om de snede zo min mogelijk stress te geven. Snoei alleen in het voorjaar of de zomer wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomer.

  Alocasia 'Tiny Dancers' heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond en compost is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, daarom is het aan te raden om ze regelmatig voorzichtig af te stoffen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op eventuele insectenplagen.

  De Alocasia 'Tiny Dancers' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor een lichte standplaats in huis. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bladeren geel worden en kan de groei vertragen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, wat betekent dat regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger gunstig kan zijn. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te controleren op bruine randen, wat kan duiden op een te lage luchtvochtigheid.

  De Alocasia 'Tiny Dancers' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een goed uitgebalanceerde bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige kamerplantmeststof. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen. Geef tijdens de rustperiode, meestal in de winter, minder meststoffen om de plant rust te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.