Phalaenopsis Mulberry Cake

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Mulberry Cake is relatief makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Deze plant zal lang bloeien met de juiste verzorging.

  De Phalaenopsis Mulberry Cake heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij voldoende natuurlijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door op te laten drogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel licht nodig om te groeien. Plaats hem daarom in een heldere ruimte zonder felle zonnestralen. Het beste is om de plant indirect licht te geven.

  Ja, Phalaenopsis Mulberry Cake houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt zonder direct zonlicht.

  De Phalaenopsis Mulberry Cake bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni. De bloeiperiode kan gemiddeld 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Phalaenopsis Mulberry Cake heeft luchtzuiverende eigenschappen, wat betekent dat het de lucht in een ruimte kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in schone lucht. Het helpt de luchtkwaliteit voor mensen in huis te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Phalaenopsis Mulberry Cake staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zijn ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om Phalaenopsis orchideeën te snoeien, behalve de bloemstengels die zijn vervaagd. Knip de stengels tot vlak boven de basis af voor een gezonde groei. Te lange wortels kunnen worden afgeknipt, maar zorg ervoor dat er nog genoeg overblijft voor de plant om voedingsstoffen op te nemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De Phalaenopsis Mulberry Cake not mentioned heeft potgrond nodig die goed draineert en licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te verdrinken in water. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed gedraineerd zijn en licht vochtig worden gehouden. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten. Voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de wortels niet te nat blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode bevordert de bloei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Phalaenopsis Mulberry Cake heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Probeer grote temperatuurverschillen te vermijden en zet de plant niet in de buurt van tochtige plekken. Zorg ervoor dat de plant een constante en stabiele temperatuur heeft om gezond te blijven.

  Kamerplanten, zoals Phalaenopsis Mulberry Cake, gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor je kamerplanten.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Mulberry Cake hebben over het algemeen een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Het optimale pH-niveau voor kamerplanten ligt tussen 5,5 en 6,5.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor orchideeën en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het geven van voeding aan je kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.