Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in pot

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Calluna vulgaris verliest zijn blad in de winter. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen met nieuw blad.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Planten met een winterhardheid tot -15 graden Celsius kunnen over het algemeen de meeste winters in Nederland goed overleven. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in pot is gemakkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant gezond en compact.

  De Calluna vulgaris heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht circulatie rondom de plant. Plant de Calluna vulgaris in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Calluna vulgaris groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de volledige schaduw. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Plaats de plant dus op een zonnige plek in de tuin.

  De plant heeft doorgaans één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in pot is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Deze tuinplant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een gezonde en bloeiende tuin. Het is dus een goede keuze als je deze insecten wilt helpen en meer biodiversiteit in je tuin wilt bevorderen.

  Calluna vulgaris draagt bij aan de biodiversiteit doordat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere insecten. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende kleine dieren. Het is een belangrijke plant voor de biodiversiteit in de tuin.

  Calluna vulgaris bloeit vanaf eind zomer tot begin herfst en de bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren.

  Ja, Calluna vulgaris (Struikheide) kan goed tegen de volle zon. Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende vocht in de grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en giftig voor consumptie. Het is bedoeld als decoratieve sierplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie in plaats van deze tuinplant.

  Calluna vulgaris heeft een geluidsdempende werking dankzij de dichte structuur van de bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Perfecte keuze voor een rustige en serene tuinomgeving.

 • Het is aan te raden om Calluna vulgaris jaarlijks na de bloei te snoeien om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en wees voorzichtig om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  De Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in pot heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven zonder dat de grond te nat wordt. Een pot met drainagegaten is aan te raden om overtollig water te laten weglopen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor heideplanten voor optimale groei.

  Deze tuinplant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in pot te beschermen tijdens de winter, is het belangrijk om de pot op een beschutte plek te zetten, bijvoorbeeld tegen een muur. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat en bedek de pot met bijvoorbeeld noppenfolie voor extra isolatie. Het is ook mogelijk om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen, zoals een onverwarmde serre.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en geef af en toe voeding speciaal voor tuinplanten. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei en bloei. Overdrijf niet met de bemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen van Calluna vulgaris Garden Girls Halloween in een pot wordt aanbevolen om de bodemvochtigheid te behouden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors of cacaodoppen en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant. Vernieuw de mulch elk jaar om de plant gezond en gelukkig te houden.

  De Calluna vulgaris gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen preventieve maatregelen genomen worden, zoals regelmatige controle op aantastingen en het verwijderen van zieke delen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ongedierte te bestrijden zonder schade aan te richten aan de plant. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen bestrijding en het behoud van een gezonde en natuurlijke omgeving voor de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.