Aloe aristata Gladiator Rock

Aloe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel water nodig. Het is belangrijk om hem op een lichte plek te zetten en af en toe wat voeding te geven. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig en is hij goed bestand tegen droge lucht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Pas op voor direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van een felle zon en kan goed gedijen in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede drainage om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om verbranding te voorkomen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet in de buurt van tocht of koude lucht staat. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De "Aloe aristata Gladiator Rock" bloeit in de wintermaanden van december tot februari en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Aloe aristata Gladiator Rock is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Plaats de plant niet in direct zonlicht of tochtige plekken.

 • Deze plant heeft over het algemeen geen snoei nodig, tenzij er dode bladeren of bloemstelen verwijderd moeten worden. Wanneer snoei nodig is, gebruik dan scherpe, schone snoeischaar om schade te voorkomen. Snoei altijd tot aan de basis van de plant om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Vermijd dat de plant constant in vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Aloe aristata Gladiator Rock gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Gebruik een speciale cactus- of vetplantenpotgrond voor optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, droge grond. Het is belangrijk dat de bodem licht en zanderig is, en dat overtollig water gemakkelijk kan wegvloeien. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij matig licht en weinig water. Zorg ervoor dat de grond goed droogt tussen de gietbeurten en geef eens in de paar weken voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afnemen met een vochtige doek. Eventueel kan je ook een zachte borstel gebruiken om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zet de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag licht ontvangt. Vermijd te felle zonnestralen om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hij houdt van een warme omgeving en kan niet goed tegen vorst. Zet de plant dus op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te hoog te laten worden. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

  De Aloe aristata Gladiator Rock gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is, om de plant gezond te houden.

  De plant heeft niet veel bemesting nodig, een keer per maand in de lente en zomer is voldoende. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan de wortels beschadigen, wees dus voorzichtig met bemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.