xGasteraloe Snow Rock

Overig succulent

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en is bestand tegen droge lucht in huis. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem het liefst op een plek met indirect zonlicht. Probeer te vermijden dat de plant direct zonlicht ontvangt om verbranding te voorkomen.

  Deze vetplant heeft matig water nodig en moet ongeveer 1 keer per week bewaterd worden, in de zomer kan dit vaker zijn. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om te controleren of de grond vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht, maar vermijd felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek met gematigd zonlicht om verbranding te voorkomen. Een paar uur zonlicht in de ochtend of namiddag is ideaal.

  Ja, de xGasteraloe Snow Rock houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om zijn groei te stimuleren. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot vier weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is mogelijk dat deze plant ook bijdraagt aan het zuiveren van de lucht in huis. Het is echter altijd goed om meerdere planten te combineren voor optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant regelmatig te snoeien. Eventuele dode bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Geef de plant eens per week water en laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed water kan afvoeren om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond met een beetje perliet of vermiculiet kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en eens in de twee weken te bemesten tijdens het groeiseizoen. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant kan worden schoongemaakt door stof regelmatig voorzichtig af te vegen met een zachte doek. Gebruik eventueel lauwwarm water om hardnekkig vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De plant heeft veel licht nodig en kan ook direct zonlicht verdragen. Zet de plant op een plek met veel licht, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de buurt van tocht en grote temperatuurschommelingen staat. 's Nachts kan de temperatuur iets dalen, maar vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Ideaal is een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, wat kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Dit zorgt voor een optimale balans van voedingsstoffen en een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de aanbevolen dosering. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.