Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double White Star'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hippeastrum is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zorg voor voldoende licht en water, vermijd tocht en houd de plant op een constante temperatuur voor een gezonde groei en bloei. Het is ook belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale resultaten.

  Ja, de Hippeastrum 'Double White Star' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Hippeastrum plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Pas op dat de wortels niet te lang nat blijven.

  Deze plant houdt niet van direct felle zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant dus bij voorkeur op een plek met wat schaduw.

  Ja, de Hippeastrum houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme, lichte plek staat om optimaal te kunnen groeien.

  De Hippeastrum bloeit meestal van december tot en met april en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten dragen bij aan het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom waarschijnlijk dat deze plant luchtzuiverend is.

  Ja, de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double White Star' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Je hoeft de Hippeastrum niet te snoeien. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemstelen af te knippen om de plant energie te besparen voor nieuwe groei. Verwijder ook dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double White Star' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen bewateringen door.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond elk jaar voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft een goed doorlatende grond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Vermijd zware kleigrond en zorg dat de grond niet te lang nat blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef tijdens de groeiperiode elke 2 weken voeding en zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afvegen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren of bloemstelen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik milde zeep en water om eventuele plagen te bestrijden.

  Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei.

  Hippeastrum heeft een ideale kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius nodig. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Te warme temperaturen kunnen leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Een optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze zou rond de 60-70% moeten liggen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Pas op voor te droge lucht, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double White Star' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is om de optimale groei en bloei te bevorderen.

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double White Star' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om zijn bloemen te produceren en zijn bladeren gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.