Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double Red Star'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double Red Star' heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Zorg voor voldoende licht en water en bemest de plant af en toe voor optimale groei. De plant kan het beste op een warme en lichte plek worden geplaatst.

  Ja, de Hippeastrum 'Double Red Star' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Hippeastrum planten hebben ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant geen stilstaand water heeft, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan worden blootgesteld aan een paar uur zonlicht per dag. Vermijd echter felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken. In het algemeen gedijt deze plant het beste bij lichte schaduw.

  Ja, de Hippeastrum plant houdt van warmte en doet het goed in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en op een plek te zetten met voldoende licht. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en houd de temperatuur constant.

  De plant bloeit vaak in de maanden december tot april en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, als kamerplant draagt deze piant bij aan het zuiveren van de lucht in je huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke chemicaliën uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt dus voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Plaats de plant niet bij de verwarming of in de directe zon.

 • De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double Red Star' heeft geen speciale snoei nodig. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei nooit de bloemstelen af, omdat hieruit de volgende bloemen zullen groeien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Kies een potgrond die goed doorlatend is en vermeng met wat grof zand voor extra drainage. Gebruik een voedzame potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor een goede groei en bloei. Ververs de potgrond eens in de paar jaar om de plant gezond te houden.

  De bodem voor de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double Red Star' moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat er geen water blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet kan geschikt zijn voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Voed de plant tijdens de groeiperiode met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Maak de bladeren van de plant regelmatig schoon met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Verwijder dood blad en bloemen om de plant gezond te houden. Besproei de plant af en toe met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Double Red Star' heeft veel licht nodig en staat graag op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van het blad te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Hippeastrum plant geeft de voorkeur aan een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een stabiele temperatuur bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld zijn, dus rond de 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen. Sproei af en toe de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het is aan te raden om indien nodig de pH-waarde van de bodem aan te passen met behulp van geschikte bodemverbeteraars.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een rijke bloei. Bemest de plant elke 2-4 weken en zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je bemest om wortelverbranding te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot minder bloemen en gezonde bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.