Cymbidium 'Auburn'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cymbidium 'Auburn' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. Regelmatig voeden tijdens het groeiseizoen kan de groei en bloei bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Overweeg hem in de buurt van een raam te zetten voor voldoende licht.

  Kamerplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant dus liever op een plek met wat schaduw.

  Ja, Cymbidium 'Auburn' houdt van warmte. De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, uit de buurt van tocht en kou.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van december tot maart. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Planten uit de Cymbidium familie staan niet bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Kamerplanten die wel luchtzuiverend zijn, zijn bijvoorbeeld de Areca palm, Sansevieria en de Ficus elastica. Het is dus aan te raden om een van deze planten te kiezen als je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant voor binnenshuis.

  Ja, Cymbidium 'Auburn' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Deze plant gedijt het beste bij gematigde temperaturen in huis. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme hitte of kou.

 • Het is niet nodig om de bladeren van de plant te snoeien, omdat ze zorgen voor fotosynthese. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Bij het snoeien van bloemstelen is het belangrijk om een scherpe schaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant heeft een losse en goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor orchideeën. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodem voor kamerplanten zoals deze dient goed doorlatend te zijn voor overtollig water. Een mengsel van veenmos, schors en orchideeëngrond kan geschikt zijn. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit voldoende drainagegaten heeft.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig en geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je het stof voorzichtig afvegen met een zachte, vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel helder indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zet de plant niet in de volle zon, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam op het oosten of westen te plaatsen.

  De Cymbidium 'Auburn' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden om optimale groei te bevorderen. Houd de plant weg van koude tochtige ramen en warmtebronnen zoals radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Cymbidium 'Auburn' moet rond de 50-60% liggen. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals uitdroging van de bladeren of schimmelgroei. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten zoals Cymbidium hebben een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met het gebruik van geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant.

  Cymbidium 'Auburn' heeft behoefte aan een evenwichtige meststof voor orchideeën die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Mest de plant één keer per maand tijdens de groeiperiode, maar verminder de hoeveelheid tijdens de rustperiode in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de potgrond wordt verdeeld en spoel de pot na het bemesten goed door met water.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.