Cymbidium 'Indian Summer'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de cymbidium orchidee is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen en regelmatig water te geven. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten zoals de Cymbidium 'Indian Summer' hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de pot. Let goed op de conditie van de plant en pas de watergift indien nodig aan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Fel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met gefilterd zonlicht of in de halfschaduw.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het best bij een gemiddelde kamertemperatuur van ongeveer 18-24°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden om optimale groei te bevorderen.

  De Cymbidium 'Indian Summer' bloeit meestal van november tot februari en de bloei kan tussen de 6 tot 8 weken duren.

  Ja, als kamerplant heeft de Cymbidium 'Indian Summer' de capaciteit om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het plaatsen van deze plant in huis kan daarom een positief effect hebben op de luchtkwaliteit.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de bladeren of bloemstelen van deze plant te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde delen om de gezondheid van de plant te behouden. Eventueel snoeien kan het beste gedaan worden na de bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de herfst en winter heeft de plant minder water nodig en is het belangrijk om de potgrond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  De Cymbidium 'Indian Summer' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor orchideeën. Het is belangrijk dat de potgrond licht en luchtig is om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken.

  Om goed te gedijen heeft deze plant een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad nodig. Een mix van schors, kokosvezel en perliet kan de bodemstructuur verbeteren. Het is belangrijk om de wortels van de plant niet te laten verdrinken door te veel water in de bodem.

  Deze plant vereist helder maar indirect zonlicht en regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. Gebruik goed doorlatende potgrond en bemest de plant regelmatig tijdens de lente en zomer. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Stof de bladeren regelmatig af met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Gebruik lauw water en vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Stel de plant bloot aan helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het dagelijks minstens 6-8 uur licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet tussen de 50% en 70% liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan de plant regelmatig besproeid worden of op een bedje van grind en water worden geplaatst. Houd de plant uit de buurt van droge luchtstromen zoals die van verwarmingssystemen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen om ervoor te zorgen dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen. Het toevoegen van compost of andere organische materialen kan helpen om de pH van de bodem op het juiste niveau te houden.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale orchideeën meststof. Dit kan één keer per maand worden gedaan, maar tijdens de rustperiode in de wintermaanden hoeft dit niet. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.