Cymbidium 'Harwin'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cymbidium orchidee is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben veel licht nodig maar geen direct zonlicht. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig.

  Ja, Cymbidium orchideeën hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Cymbidium 'Harwin' heeft dagelijks water nodig tijdens de zomer en minder frequent tijdens de winter. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Cymbidium 'Harwin' houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het is belangrijk om hem op een warme plek te zetten waar de temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius ligt. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat.

  De Cymbidium 'Harwin' bloeit meestal in de maanden december tot en met maart en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Deze periode kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten zoals Cymbidium 'Harwin' kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Het regelmatig ventileren van de ruimte is echter ook belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit. Verder zorgt de aanwezigheid van planten in huis voor een verhoogde luchtvochtigheid, wat gunstig kan zijn voor de ademhaling.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan gedijen en gezond blijft. Het is belangrijk om de omgevingstemperatuur in de gaten te houden om de plant tevreden te houden.

 • Het is niet nodig om een Cymbidium orchidee te snoeien, omdat de bloemen en bladeren van nature afsterven na hun bloeiperiode. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een schone schaar om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te verversen en de plant te verpotten om de gezondheid te bevorderen.

  De Cymbidium 'Harwin' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. In de herfst en winter kan de watergift verminderd worden.

  Cymbidium 'Harwin' heeft een goed doorlatende potgrond nodig die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof en vocht kunnen opnemen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor orchideeën.

  Cymbidium 'Harwin' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een goede luchtige bodemkwaliteit helpt bij een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft veel indirect zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de wortels in het water zitten. Geef de plant elke 2-4 weken orchideeënmest tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Snoei dode bloemstelen direct boven de basis om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren van de plant afnemen met een vochtige doek of spons. Vergeet niet om ook de pot regelmatig schoon te maken. Pas op dat er geen water blijft staan op de bladeren, dit kan leiden tot rot.

  . Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom bij een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Cymbidium 'Harwin' moet tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is om uitdroging te voorkomen, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Cymbidium orchidee gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze plant.

  Kamerplanten zoals deze plant hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale orchideeën meststof die rijk is aan stikstof tijdens het groeiseizoen. Verminder de bemesting tijdens de rustperiode in de winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.