Cymbidium 'Winn'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cymbidium orchideeën staan bekend om hun relatief eenvoudige verzorging. Ze hebben helder licht en regelmatige watergift nodig, maar vermijd te veel direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de plant in een goed doorlatende potgrond staat.

  Ja, de Cymbidium orchidee heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan bloemen en een minder gezonde plant.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten droog aanvoelt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met zijn wortels in een laagje water staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Fel zonlicht kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Cymbidium 'Winn' houdt van warmte en voelt zich het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zet de plant dus niet in de tocht of in de buurt van een warmtebron. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele veranderingen in temperatuur.

  De plant bloeit meestal in de maanden december tot en met maart. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, Cymbidium orchideeën zijn luchtzuiverend en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die helpen bij het zuiveren van de lucht.

  Ja, de plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Houd de plant ook uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Snoei de bruine of dode bladeren in het voorjaar om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemstelen om de groei te stimuleren. Pas op met het snoeien van gezonde bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de potgrond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Een mengsel van orchideeëngrond en schors kan ook geschikt zijn.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtzure potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast om wortelverstikking te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale orchideeënpotgrond voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef tijdens de bloeiperiode eens in de twee weken plantenvoeding.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een licht vochtige doek om de plant gezond te houden. Vermijd daarbij te veel water op de bladeren zelf, dit kan leiden tot rotten. Het is ook belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De plant heeft veel helder indirect licht nodig en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10°C, dit kan schade veroorzaken aan de plant. Zorg ook voor voldoende luchtcirculatie om de temperatuur stabiel te houden.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, tussen de 50-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten groeien het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij periodieke bemesting met een speciale orchideeënmest, die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de plant tijdens de groeiperiode regelmatig te voeden, maar in rustperiodes minder frequent. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en blaadjes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.