Cymbidium 'Argiro'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende licht, water en af en toe bemesting om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  De Cymbidium 'Argiro' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant met minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Cymbidium 'Argiro' bloeit meestal in de maanden januari tot en met april en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat deze specifieke plant, Cymbidium 'Argiro', een significant luchtzuiverend effect heeft. Het is altijd goed om te zorgen voor voldoende ventilatie in huis voor een gezonde luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Buiten deze temperatuurzone kan de plant stress ervaren en minder goed groeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de gezondheid te bevorderen.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, de bloemstelen kunnen na de bloei worden afgeknipt. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om scherpe gereedschappen te gebruiken om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de potgrond nooit uitdrogen, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in water staan. Geef water op kamertemperatuur en gebruik bij voorkeur regenwater of gedestilleerd water.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is voor deze plant, zodat overtollig water goed kan weglopen. Een mengsel van orchideeëngrond en schors kan voor een goede drainage zorgen. Zorg er tevens voor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en regelmatig water geven. Zorg voor goede drainage in de pot en bemest de plant maandelijks tijdens de groeiperiode. Voorkom extreme temperaturen en tocht.

  Om de bladeren van de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken die licht vochtig is. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de gezondheid en uitstraling te behouden.

  De Cymbidium 'Argiro' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze orchideeën ligt tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Tijdens de rustperiode kan de plant wat koeler worden gehouden, rond de 12°C.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, rond de 50-70%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden voor de gezondheid van de plant.

  De zuurgraad van de bodem moet ongeveer tussen de 5.5 en 6.5 liggen voor optimale groei en bloei. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken bij de plant. Het is belangrijk om regelmatig de PH-waarde van de bodem te meten om deze goed te kunnen bijhouden.

  Kamerplanten zoals Cymbidium hebben regelmatige bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale orchideeën meststof en houd de dosering volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.