Cymbidium Anisa

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in een gematigde klimaat. Zorg voor voldoende licht en regelmatig water geven zonder dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij veel indirect licht ontvangt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor minstens 6 uur licht per dag.

  De plant heeft twee keer per week water nodig, maar alleen als de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed doorlaatbaar is zodat het water niet blijft staan. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant op een heldere plek met indirect zonlicht te plaatsen. Gedeeltelijke schaduw wordt aanbevolen voor deze plant.

  Ja, Cymbidium Anisa houdt van warmte en vochtige lucht. Het is aan te raden om de plant op een warme plek in huis te plaatsen, bijvoorbeeld nabij een raam waar veel zonlicht binnenkomt. Ook is het goed om de plant regelmatig te besproeien met water.

  De Cymbidium Anisa bloeit meestal in de maanden november tot en met maart. De bloei kan gemiddeld 8 tot 10 weken duren.

  Ja, de Cymbidium Anisa is een luchtzuiverende kamerplant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Deze plant kan schadelijke stoffen filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Optimaal groeit deze plant in een omgevingstemperatuur die binnen dit bereik valt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant zich op een constante temperatuur bevindt om gezond te blijven.

 • Het snoeien van kamerplanten kan helpen om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant er fris uit te laten zien. Let op dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  Geef de plant één keer per week water door de potgrond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet met de wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de winterperiode iets minder water dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals "Cymbidium Anisa" hebben een goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik bijvoorbeeld een mengsel van boomschors, perliet en veenmos voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De Cymbidium Anisa heeft behoefte aan een goed doorlatende bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal zoals humus, en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode. Vermijd overmatig water geven en zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel om ze schoon te houden. Gebruik lauwwarm water om eventuele viezigheid van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de stand van de plant te veranderen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De beste temperatuur voor deze plant is tussen de 15°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en gematigde omgevingstemperatuur voor een optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen om een ​​optimale groei en gezondheid te behouden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge en bruine bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan resulteren in schimmelgroei. Het is handig om regelmatig de luchtvochtigheid rondom de plant te controleren en deze indien nodig aan te passen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet tussen 5,5 en 6,5 liggen. Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die de pH-waarde binnen dit bereik houdt. Het regelmatig meten en aanpassen van de zuurgraad kan helpen bij het voorkomen van voedingsproblemen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.