Tillandsia Camina

Tillandsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het vereist slechts af en toe besproeien en het op een plek met voldoende licht plaatsen om te gedijen. Het heeft geen grond nodig om te overleven.

  Ja, de Tillandsia Camina heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot zwakke of uitblijvende bloei.

  De Tillandsia Camina vereist gemiddeld één tot twee keer per week water. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens warme en droge periodes. Let op dat de blaadjes goed drogen na het besproeien om rotten te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan verbranden als hij te lang aan fel zonlicht wordt blootgesteld. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Het is aan te raden om de plant in de buurt van een raam te plaatsen zonder direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen van 18-25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen.

  Tillandsia Camina bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus, en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Zoals alle Tillandsia's, zijn Tillandsia Camina's luchtzuiverende planten die schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren. Door hun unieke vermogen om water en voedingsstoffen uit de omgevingslucht te halen, dragen ze bij aan een gezondere binnenlucht. Het is een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of extreme hittebronnen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, aangezien hij geen bladeren heeft. Het is belangrijk om alleen dode of zieke delen te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Verwijder regelmatig eventuele dode bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, dit kan via besproeiing of onderdompeling. Zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen na het water geven om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Tillandsia Camina gedijt het beste zonder potgrond, aangezien het een luchtplant is die water en voedingsstoffen opneemt via de schubben op de bladeren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en te voorzien van voldoende licht en luchtcirculatie. Potgrond kan de plant verstikken en zorgen voor rotten van de wortels.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende en lichtzure bodem. Vermijd zware en vochtige grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Een mix van veenmos en schors is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect licht. Besproei de plant af en toe met water en plaats hem in een goed geventileerde ruimte. Topdress de plant af en toe met meststoffen om de groei te bevorderen.

  Deze plant kan regelmatig worden schoongemaakt door hem voorzichtig af te stoffen met een zachte borstel of doek. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen of water op de bladeren te laten zitten, dit kan de plant beschadigen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan drogen en plaats hem terug op zijn plek.

  De Tillandsia Camina heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, zoals voor een raam op het zuiden. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te besproeien en de omgeving vochtig te houden. Houd de luchtvochtigheid op peil door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet liggen tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal voor optimale groei. Te zure of te basische grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten hebben weinig tot geen bemesting nodig. Het is aanbevolen om af en toe een kleine hoeveelheid meststof speciaal voor kamerplanten toe te voegen tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus gebruik bemesting spaarzaam.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.