Cymbidium 'Pumilow'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant eens in de paar jaar te verpotten en regelmatig water te geven. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht.

  Ja, Cymbidium 'Pumilow' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, 'Cymbidium 'Pumilow' houdt niet van felle zon en groeit het beste op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om gezond te blijven.

  Cymbidium 'Pumilow' bloeit meestal in de maanden november tot en met februari en bloeit gemiddeld 6 tot 10 weken.

  Ja, als kamerplant heeft deze plant zeker luchtzuiverende eigenschappen. Planten in huis helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van deze plant kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, Cymbidium 'Pumilow' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden. Plaats de plant niet in direct zonlicht of boven een verwarmingsbron.

 • Het snoeien van de Cymbidium orchidee is niet nodig, tenzij de bladeren of bloemen verwelken of beschadigd raken. Verwijder deze delen met een scherp en schoon gereedschap om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de snijwonden te desinfecteren om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de potgrond niet uitdrogen, maar zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Geef bij voorkeur lauw (regen)water en vermijd kalkrijk water.

  Voor de Cymbidium 'Pumilow' is het belangrijk om gebruik te maken van een goed gedraineerde potgrond. Kies voor een luchtige mix die geschikt is voor orchideeën om de wortels van de plant gezond te houden. Overbemesting moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en mag niet te veel water vasthouden om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een licht zure pH heeft. Gebruik een speciale orchideeëngrond voor de beste resultaten.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is maar niet doordrenkt. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht en vermijd tocht. Geef eens in de maand plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is aan te raden om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek of spons om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Het is ook goed om af en toe de pot waar de plant in staat schoon te maken om ophoping van mineralen te voorkomen.

  De Cymbidium 'Pumilow' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Zoek een locatie met voldoende lichtinval, zoals bij een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze orchideeën ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. 's Nachts mag de temperatuur iets lager zijn dan overdag.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cymbidium 'Pumilow' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Cymbidium 'Pumilow' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale orchideeënbemesting en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant ongeveer een keer per maand vanaf het voorjaar tot en met de herfst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.