Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, geef regelmatig water en bemest de plant af en toe. Deze kamerplant heeft niet veel speciale verzorging nodig om gezond te blijven.

  Ja, de Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omstandigheden zoals licht en temperatuur. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de planten water te geven met lauw water.

  Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt, zoals bijvoorbeeld voor een raam met een lichte gordijnen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, uit de buurt van tocht en kou. Het regelmatig draaien van de plant voor gelijkmatige groei wordt ook aanbevolen.

  De Hippeastrum bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Het is een populaire kamerplant vanwege de prachtige bloemen.

  Ja, kamerplanten kunnen de lucht in huis zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en te filteren. Het is echter niet bekend of de Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' specifiek luchtzuiverend is. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft daarom ook belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je hoeft Hippeastrum niet te snoeien. Verwijder alleen dode bladeren of bloemstelen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de wintermaanden kan de plant met wat minder water toe.

  Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond dat rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Gebruik een potgrond speciaal ontworpen voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  Hippeastrum gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Gebruik indien nodig meststoffen speciaal voor bloeiende kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens de groeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om stof en vuil regelmatig van de bladeren van de plant te verwijderen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant beter kan ademen en groeien. Vergeet ook niet om af en toe de pot waarin de plant staat schoon te maken.

  De Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Overdag kan de plant profiteren van wat zonlicht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, dus zorg voor voldoende ventilatie.

  De zuurgraad van de bodem voor Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het vermijden van te zure of te basische bodems zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien.

  Hippeastrum (Colibri Grp) 'Pink Garden' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.