Rosa Memoire Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rosa Memoire Kordana is een makkelijk te onderhouden plant die matig water en zonlicht nodig heeft. Regelmatig snoeien en voeden zal de groei en bloei bevorderen. Het is belangrijk om de plant vrij te houden van ziektes en plagen door regelmatig te controleren en te behandelen indien nodig.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant dus op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Deze kamerplant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de vochtigheid van de grond.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan verbranden door te felle zonnestralen. Het is daarom beter om deze plant niet in de felle zon te plaatsen. Een plek met wat schaduw is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het kan goed gedijen in een warme en zonnige omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de meeste kamerplanten dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Het regelmatig luchten van de ruimte is echter ook belangrijk voor een goede luchtkwaliteit.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen boven de 25 graden kunnen de plant beschadigen, terwijl lagere temperaturen de groei kunnen vertragen. Zorg dus voor een constante en geschikte kamertemperatuur voor deze plant.

 • Deze plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken tot ongeveer de helft terug. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te natte bodem staan. Laat de bovenste laag van de grond lichtjes opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor de Rosa Memoire Kordana is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Af en toe bemesten kan de groei van de plant stimuleren.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding speciaal voor kamerplanten.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of spons. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water om ze weer fris te laten ogen. Zorg ervoor dat je de plant niet blootstelt aan te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant genoeg natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat moet gemiddeld zijn. Het is aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, dit kan de luchtvochtigheid te veel verlagen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Vergeet niet om in de winter de bemesting te verminderen of tijdelijk stop te zetten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.