Phalaenopsis 'Christel 2'

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Phalaenopsis orchidee is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht en geef eens in de 2-3 weken wat mest.

  Phalaenopsis orchideeën hebben veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant genoeg licht krijgt en deze indien nodig te verplaatsen.

  De Phalaenopsis orchidee heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de kluit niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken in water. Water geven vanaf de zijkanten en de pot laten uitlekken is belangrijk voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis orchideeën houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Ze geven de voorkeur aan indirect licht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats ze daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, ik hou van warmte en gedij het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg er wel voor dat ik niet blootgesteld word aan plotselinge temperatuurveranderingen. Het is belangrijk dat mijn omgeving niet te koud is.

  Phalaenopsis planten bloeien meestal in de wintermaanden, zoals november tot januari. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Het is echter niet de primaire functie van de plant. Het hebben van meerdere kamerplanten samen kan de luchtkwaliteit verbeteren.

  Ja, planten in de categorie kamerplanten staan graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor hun groei en bloei. Zorg er dus voor dat de plant op een stabiele en warme plek staat in huis.

 • Het is niet nodig om een Phalaenopsis orchidee te snoeien. Verwijder enkel dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Regelmatige verzorging, zoals het geven van water en voeding, is belangrijker voor een gezonde groei.

  De Phalaenopsis orchidee heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet in het water staan. Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de potgrond tussen de gietbeurten door lichtjes opdroogt. Gebruik lauw water op kamertemperatuur om schade aan de wortels te voorkomen.

  De Phalaenopsis 'Christel 2' heeft potgrond nodig met een luchtige structuur die voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat of te droog is. Gebruik speciale orchideeënpotgrond voor de optimale groei van deze plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met wat grof materiaal erin is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode kan de plant helpen gezond te blijven.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik milde zeepoplossing indien nodig.

  De Phalaenopsis 'Christel 2' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te kunnen groeien.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurverschillen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis prefereren een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemknoppen die niet open gaan.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet liggen tussen pH 6 en pH 7. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is raadzaam om kamerplanten zoals Phalaenopsis regelmatig te bemesten om een goede groei en bloei te bevorderen. Gebruik hiervoor een speciale orchideeënmest die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Pas op dat je niet teveel mest geeft, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.