Hippeastrum (Colibri Grp) 'Happy Garden'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hippeastrum (Colibri Grp) 'Happy Garden' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water, en de plant zal goed gedijen. Regelmatig bemesten en verpotten kan ook helpen bij een gezonde groei.

  Ja, Hippeastrum planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de grond nooit volledig uitdroogt tussen gietbeurten door. In de winter kan de frequentie van water geven worden verminderd.

  Hippeastrum houdt van helder, indirect zonlicht. Felle zon kan bladeren verbranden, dus vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met genoeg licht, maar niet in de volle zon.

  Ja, de Hippeastrum houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur van ongeveer 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en op een beschutte plek staat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juli en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden om de beste groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen.

 • Het snoeien van de Hippeastrum plant is niet nodig, behalve het verwijderen van eventuele dode bladeren of bloemstelen. Dit kan het hele jaar door gedaan worden. Te lange bladeren kunnen ook worden afgeknipt om de plant een meer verzorgd uiterlijk te geven.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen.

  Kies een goed doorlatende potgrond voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Gebruik geen grond met te veel klei, dit kan de waterafvoer belemmeren.

  De Hippeastrum (Colibri Grp) 'Happy Garden' gedijt het best in goed doorlatende, voedzame grond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond, zo behoudt de plant een gezonde wortelgesteldheid.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode. Houd de bladeren stofvrij door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken met een zachte doek. Je kunt dit doen door voorzichtig over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Hippeastrum (Colibri Grp) 'Happy Garden' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met veel natuurlijk licht, zoals bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Kamerplanten zoals deze hebben voldoende licht nodig om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek in huis, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor de Hippeastrum plant is het best tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om een te droge lucht te vermijden, vooral in de wintermaanden wanneer de lucht in huis vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden voor deze plant.

  De pH-waarde van de bodem voor de Hippeastrum plant dient tussen de 6 en 6,5 te liggen voor een optimale groei. Een licht zure tot neutrale bodem is daarom het meest geschikt voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt om gezond en sterk te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.