Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Coral Star'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hippeastrum planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben niet veel verzorging nodig. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen het beste op een lichte plek staan. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Coral Star' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant daarom in een ruimte met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Hippeastrum planten hebben ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek met indirect licht worden geplaatst. De felle zon kan de bladeren van de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Hippeastrum houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen van ongeveer 20-25°C. Het is belangrijk om deze plant op een warme en lichte plek te zetten om gezond te blijven. Koude tocht is niet goed voor deze plant.

  De Hippeastrum bloeit doorgaans in de maanden december tot en met april en de bloeiperiode duurt zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Coral Star' draagt bij aan een gezondere leefomgeving doordat het CO2 omzet in zuurstof. Het is echter niet de meest effectieve plant wat betreft luchtzuivering.

  Ja, deze plant voelt zich het meest comfortabel op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en extreme hittebronnen.

 • Hippeastrum kan worden gesnoeid door de uitgebloeide bloemstelen vlak boven de bol af te knippen. Verwijder ook eventueel bruin of dood blad om de plant gezond te houden. Snoei niet te veel tegelijk om de bol niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen. Geef in de groeiperiode (voorjaar en zomer) iets meer water dan in de rustperiode (herfst en winter).

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Coral Star' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om de wortels gezond te houden. Kies voor een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Het is raadzaam om de plant om de paar jaar te verpotten.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Coral Star' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-25 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, dit kan de groei en bloei beïnvloeden. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Overmatig zure of basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Kamerplanten zoals de Hippeastrum hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Het is aan te raden om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.