Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Fantasy Star'

Hippeastrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en water en de plant zal gedijen. Het is belangrijk om de bloemstengel na de bloei af te knippen en de bol in rust te laten komen voor een nieuwe bloeiperiode.

  Ja, de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Fantasy Star' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Hippeastrum 'Fantasy Star' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant houdt van indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Een plekje in de halfschaduw is ideaal voor deze kamerplant. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Fantasy Star' heeft graag een warme omgevingstemperatuur. Een temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius is ideaal voor deze kamerplant. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of koude luchtstromen.

  De Hippeastrum bloeit meestal in de late winter of vroege lente, gedurende 2 tot 3 weken.

  Ja, als kamerplant helpt de plant bij het zuiveren van de lucht in uw huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en produceert zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere binnenomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur is bevorderlijk voor de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om Hippeastrum (Double Diamond Grp) 'Fantasy Star' te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Eventueel kunnen uitgebloeide bloemen worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Deze plant heeft een luchtige potgrond met goede drainage nodig om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en eventueel wat extra perlite of zand voor een betere luchtcirculatie. Overpotten kan nodig zijn als de wortels de pot uitgroeien.

  Voor een goede groei van deze kamerplant is een goed doorlatende en voedzame potgrond geschikt. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig verpotten met verse potgrond kan de plant gezond houden.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg om de paar weken plantenvoeding toe tijdens de groeiperiode voor optimale bloei.

  De bladeren van deze plant kun je af en toe afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een gezonde groei. Het is goed om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze varieert tussen de 40-60%. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladpunten. Plaats de plant op een schotel met water, sproei regelmatig met water of zet een luchtbevochtiger in de buurt om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen pH 6 en 7 in de bodem. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot slechte groei en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste grondmengsels.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking van de meststof nauwkeurig op.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.