Rosa Limbo Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rosa Limbo Kordana is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant af en toe te snoeien om de vorm te behouden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. In de winter kan extra verlichting nodig zijn.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de aarde te steken.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan daardoor best in de buurt van een raam geplaatst worden, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is beter om de plant te beschermen tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante en warme temperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken in huis. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur altijd boven de 18 graden Celsius blijft.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en een gezonde ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht te houden om schade te voorkomen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om hem compact en in vorm te houden. Knip de bloemstelen na de bloei af om nieuwe bloei te bevorderen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is en voldoende vocht kan vasthouden. Gebruik indien nodig specifieke potgrond voor bloeiende kamerplanten.

  De bodem voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig worden. Een lichtvoedende potgrond met veel organisch materiaal is ideaal. Zorg ervoor dat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen door regelmatig de bovenste laag van de potgrond los te maken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Ook kun je de bladeren af en toe afspoelen onder lauwwarm water om ze schoon te houden. Vochtige doekjes kunnen ook gebruikt worden om de bladeren schoon te maken.

  De Kordana plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot leggy groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan sterke temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gemiddeld te zijn. Het is aanbevolen om de luchtvochtigheid rond de 60-70% te houden, maar de plant kan ook gedijen in lagere luchtvochtigheidsniveaus. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze kamerplant.

  De bodem waar deze plant in groeit heeft het liefst een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen of kalk. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Voorkom overbemesting om wortelbrand te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.