Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Primula's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen gedijen in een lichte ruimte met regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  Primula planten hebben regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een droge omgeving staat.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met wat meer schaduw. Het beste is om de plant op een locatie te plaatsen waar het indirect licht krijgt. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Primula houdt van koelere temperaturen en kan het beste gedijen bij een gematigde kamertemperatuur. Hoge temperaturen kunnen leiden tot verwelking en stress voor de plant. Het is daarom belangrijk om de plant uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren of direct zonlicht te houden.

  De Primula bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en deze bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, primula's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is echter niet de meest effectieve luchtzuiverende plant, maar kan zeker bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig vervangen van planten is dan ook aanbevolen voor optimaal resultaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Houd de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht om optimale groei te bevorderen. Zorg voor een constante temperatuur en vochtigheid om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue' te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Knip deze voorzichtig af met een scherpe schaar of tuinschaar. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue' gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Gebruik een mix van turf en compost voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Primula heeft een goed doorlatende grond nodig met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een vochtige bodem, maar vermijd stilstaand water. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De Primula plant heeft regelmatig onderhoud nodig om gezond te blijven. Maak de bladeren schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve chemicaliën.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Deep Blue' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De temperatuur waarbij deze plant gedijt ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius. Te lage temperaturen kunnen leiden tot groeivertraging en bladverlies, terwijl te hoge temperaturen de plant kunnen verzwakken. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te laag te laten worden, vooral tijdens de wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula vereist regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloemvorming te stimuleren. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.