Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Obsidian Purple' is een compacte en kleurrijke vaste plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende zwarte stip in het midden, wat zorgt voor een dramatisch effect in de tuin. Deze plant bloeit in het vroege voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Obsidian Purple' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze Primula is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker in vochtige gebieden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig, maar moeten uit direct zonlicht worden gehouden. Regelmatig bemesten en snoeien zal hen helpen gezond te blijven.

  Ja, Primula's hebben veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze bij voorkeur op een plek met helder maar indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' heeft regelmatig water nodig, ongeveer een keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter felle indirecte zon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt, zoals achter een gordijn of in de buurt van een raam op het noorden. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou.

  Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' bloeit normaal gesproken van maart tot mei en kan bloeien voor een periode van ongeveer 3 tot 4 weken. Tijdens deze periode produceert de plant prachtige paarse bloemen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' staat niet bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve kamerplant die zorgt voor kleurrijke bloemen in huis. Andere planten worden aanbevolen voor luchtzuivering in huis.

  Ja, Primula's komen het beste tot hun recht op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

 • Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' heeft geen specifieke snoei nodig. Wel kan je uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei ook eventuele beschadigde bladeren of takken weg voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple', maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is ideaal voor een optimale groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' groeit het beste in goed gedraineerde grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Primula vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen met een scherpe schaar. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen op de bladeren om beschadiging te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant op een plek waar het voldoende natuurlijk licht ontvangt, zoals voor een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant weg te houden van droge lucht en regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Purple' heeft graag een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de plant gezond te houden.

  Voor Kamerplanten kunnen universele meststoffen worden gebruikt, van maart tot september eens per maand. Vermijd overbemesting, dit kan schade veroorzaken aan de wortels en bladeren. Gebruik organische meststof voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  Primula 'Obsidian Purple' is een compacte en kleurrijke vaste plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallende zwarte stip in het midden, wat zorgt voor een dramatisch effect in de tuin. Deze plant bloeit in het vroege voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. 'Obsidian Purple' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze Primula is ideaal voor borders, rotstuinen en als bodembedekker in vochtige gebieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.