Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' is over het algemeen vrij eenvoudig in onderhoud en gedijt goed bij regelmatige watergift en regelmatige bemesting. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de directe zon. Het is ook nuttig om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. In het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  De Primula houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw kan krijgen.

  Ja, de Primula houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet rechtstreeks in de zon staat, maar wel voldoende licht ontvangt. Vermijd tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren. Deze plant is een kamerplant en staat bekend om zijn prachtige bloemen.

  Ja, Primula's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze om deze planten in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet te warm of te koud staat, aangezien dit de groei kan beïnvloeden. Kies daarom een locatie in huis waar de temperatuur stabiel is.

 • Het is niet nodig om de Primula regelmatig te snoeien. Het verwijderen van dode bladeren en bloemen kan de plant er mooier uit laten zien. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan de Primula plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de planten in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  Voor de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en voeg tijdens het groeiseizoen wat meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Zorg voor een goede beluchting van de wortels om rotting te voorkomen.

  De Primula houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en zorg voor een licht vochtige grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de plant fris te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Primula plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid te behouden. Het is ideaal om de plant af en toe te besproeien met een plantenspuit.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Rose Antique' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Primula hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer, met mate.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.