Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' is gemakkelijk te onderhouden. Het heeft regelmatig water en een lichte plek nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat.

  Ja, Primula's doen het het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder maar indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Primula Acaulis Grp houdt van regelmatig vochtige grond, dus geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit is meestal ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Primula houdt niet van felle zon, het kan zelfs schadelijk zijn voor de plant. Het beste is om de plant in indirect zonlicht te plaatsen of in een plek met helder, maar indirect licht. Het vermijden van direct zonlicht zal de plant gezond houden.

  Ja, Primula's houden van warmte. Ze groeien het beste bij een temperatuur van uitstekend warm, tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om ze uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken. Deze plant staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke bloemen.

  Ja, Primula planten zijn luchtzuiverend. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen en af te breken. Deze planten kunnen dus bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groeiomstandigheden voor de kamerplant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om in het voorjaar dode bloemen en bladeren te verwijderen. Snoei de plant tot aan de basis om nieuwe groei te stimuleren. Vermijd overmatig snoeien om de plant niet te beschadigen.

  De Primula houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  Primula 'Obsidian Light Yellow' gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant om de paar jaar om de grond te verversen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond met een hoge organische inhoud. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest.

  . Zorg voor een constante vochtigheid van de grond en geef regelmatig water, vooral tijdens de bloeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op de plant, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant niet te ver van het raam, anders kan hij zijn heldere gele bloemen verliezen. Een lichte en luchtige ruimte is ideaal voor deze kamerplant.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant en comfortabel is.

  Kamerplanten zoals de Primula hebben behoefte aan een gematigde luchtvochtigheid om gezond te blijven. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Light Yellow' heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant voornamelijk tijdens het groeiseizoen in de lente en de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.