Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect licht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten.

  Ja, Primula's hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de vochtigheid van de grond en de omgevingscondities.

  De Primula houdt niet van felle zon en zal het beste gedijen op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten met wat schaduw.

  Ja, de Primula houdt van warmte en het beste gedijt hij bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zet hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' bloeit van februari tot april en de bloei kan tot 4 weken lang duren.

  Ja, Primula's zijn effectief in het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het helpt bij het verminderen van giftige stoffen en verhoogt de zuurstof in de omgeving.

  Ja, Primula Acaulis Groep houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden of boven de 30 graden. Houd de plant op een plek met een constante temperatuur voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij dode bladeren of bloemen moeten worden verwijderd. Knip de bladeren en bloemen dicht bij de basis af met scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan de Primula plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Voorkom echter dat de plant in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de plant te voorzien van water op kamertemperatuur om shock te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water en plaats de pot op een lichte plek met indirect zonlicht.

  De Primula gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Zet de plant op een goed verlichte plek, maar niet in de volle zon. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan af en toe stof en vuil verzamelen op de bladeren en bloemen. Je kunt de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of de plant afspoelen onder lauw water in de gootsteen. Zorg ervoor dat de plant na het reinigen goed kan drogen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Primula houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende daglicht om de bloei te bevorderen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of tocht. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor de Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' moet matig zijn. Probeer een vochtigheidsgraad te behouden van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht.

  Kamerplanten geven vaak de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de gezonde groei en bloei van kamerplanten.

  Voor kamerplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Obsidian Peach' is het belangrijk om matig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en houd de aanbevolen dosering in de gaten om overbemesting te voorkomen. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven na het bemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.