Primula (Acaulis Grp) Obsidian

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula Acaulis Obsidian is makkelijk in onderhoud. Hij heeft slechts regelmatig water nodig en gedijt goed bij voldoende licht, maar niet direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de grond vochtig blijft en geef af en toe plantenvoeding.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) Obsidian heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende kan opdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian houdt niet van de felle zon en heeft liever een plekje in het licht met wat schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian houdt van een gematigde temperatuur en heeft het liefst een standplaats met een constante temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Te veel warmte kan de plant beschadigen en zorgen voor vervaging van de bloemen. Het is daarom belangrijk om de plant uit de buurt van direct zonlicht en verwarmingsbronnen te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian bloeit van februari tot april en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, primula's staan erom bekend de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Zo dragen ze bij aan een gezondere omgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en gematigde kamertemperatuur voor een optimale groei en bloei.

 • Het is niet nodig om de Primula te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de plant gezond te houden. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen ook weggeknipt worden om nieuwe bloei te stimuleren. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  De Primula Obsidian heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot om schimmel op de bladeren te voorkomen. Laat de plant niet in een laagje water staan.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. De bodem moet vruchtbaar en humusrijk zijn. Zorg ervoor dat de pH-waarde tussen neutraal en licht zuur ligt voor optimale groei.

  De Primula vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Veeg regelmatig de bladeren van de plant af met een vochtige doek om stof te verwijderen en zorg ervoor dat eventuele dode bladeren worden verwijderd. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een gezonde groei.

  De primula (Acaulis Grp) Obsidian heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zet de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Primula houdt van een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zet de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% nodig om goed te gedijen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren en bloemen, terwijl te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en ziektes. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger.

  De Primula planten gedijen het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Het is aan te raden om de planten niet in te zware of compacte grond te planten, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De Primula (Acaulis Grp) Obsidian heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de optimale groei en bloei te bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.