Phalaenopsis Lovable Luz

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis orchidee is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel verzorging. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, regelmatig water te geven en af en toe bij te mesten. Het is een sterke plant die lang bloeit en weinig last heeft van ziektes.

  Ja, de Phalaenopsis Lovable Luz heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Lovable Luz hebben ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond eerst lichtjes uit te laten drogen tussen de gietbeurten in. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Nee, de Phalaenopsis Lovable Luz houdt niet van felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De Phalaenopsis Lovable Luz bloeit meestal in de maanden februari tot april en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten zoals Phalaenopsis orchideeën helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Veranderingen in temperatuur kunnen stress veroorzaken voor deze kamerplant.

 • Het snoeien van kamerplanten is meestal niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Als de plant te groot wordt, kan deze verpot worden in een grotere pot. Het is belangrijk om scherpe snoeischaren te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  De Phalaenopsis Lovable Luz heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid rondom de plant te controleren en indien nodig te verhogen.

  De Phalaenopsis Lovable Luz heeft specifieke behoeften als het gaat om potgrond. Deze orchidee gedijt het beste in een mengsel van boomschors, houtskool en perliet. Het is belangrijk om de potgrond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten, om wortelrot te voorkomen.

  Deze planten geven de voorkeur aan een goed doorlatende potgrond met veel lucht. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Een lichte en luchtige grondmix is ideaal voor een gezonde groei van deze kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Voeg eens in de paar weken mest toe tijdens de groeiperiode voor optimale groei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek en lauw water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van de plant.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder indirect licht. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15°C.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Eventueel kunt u een luchtbevochtiger gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet licht zuur tot neutraal zijn, idealiter rond pH 6 tot 7. Bij een te hoge of te lage zuurgraad kunnen de wortels van de planten worden aangetast en kan de opname van voedingsstoffen worden belemmerd. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei van kamerplanten.

  De Phalaenopsis orchidee heeft speciale orchideeënmest nodig om gezond te blijven. Gebruik deze meststof tijdens de groeiperiode, maar pas op met overbemesting. Geef de plant ook regelmatig water om de meststof goed op te nemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.