Phalaenopsis Dreamy Vision

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Phalaenopsis Dreamy Vision is een makkelijke plant in onderhoud en vergt weinig speciale verzorging. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende voor deze kamerplant. Het is een sterke plant die langdurig kan bloeien en weinig ziektes heeft.

  Ja, de Phalaenopsis Dreamy Vision heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting.

  De Phalaenopsis Dreamy Vision heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  De Phalaenopsis Dreamy Vision houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt.

  Ja, de plant houdt van warme temperaturen tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud wordt. Ook heeft de plant behoefte aan indirect licht en een hoge luchtvochtigheid.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari en maart. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten dragen bij aan het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal het luchtzuiverende vermogen verder optimaliseren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Het is ideaal om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

 • Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Dreamy Vision hebben geen snoei nodig. Het is belangrijk om oude bloemstelen af te knippen, maar de rest van de plant kan met rust gelaten worden. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen bevordert de groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te lang in vochtige grond staan. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Gebruik lauw water en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Dreamy Vision gedijen goed in een goed doorlatende potgrond speciaal ontwikkeld voor orchideeën. Vermijd zware, compacte grondsoorten en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Gebruik geen gewone tuingrond voor deze plantensoort.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Phalaenopsis Dreamy Vision moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond en schors of kokosvezel wordt aanbevolen voor een goede drainage en luchttoevoer. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig te bemesten.

  De plant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik eens in de twee weken vloeibare mest voor orchideeën om de plant te voeden.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of borstel. Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddelen, maar enkel water. Verwijder eventuele dode bladeren en bloemen regelmatig voor een gezonde uitstraling.

  De Phalaenopsis Dreamy Vision heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen, waar het zachte ochtend- of avondlicht de plant kan bereiken. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze orchidee ligt tussen de 40% en 60%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid om uitdroging te voorkomen. Vermijd te droge lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Phalaenopsis Dreamy Vision gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten moeten tijdens het groeiseizoen eens per maand worden bemest met een speciale orchideeënmest. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd u aan de aanbevolen dosering. In de herfst en winter is het niet nodig om de plant te bemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.