Phalaenopsis Multifloratypes Lexi

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Lexi is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en vermijd tocht. Deze planten hebben wat extra zorg nodig om te bloeien, maar verder zijn ze niet veeleisend.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Lexi heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Lexi heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Multifloratypes Lexi houden niet van direct zonlicht, omdat dit hun bladeren kan verbranden. Het is daarom beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect zonlicht ontvangen. Te veel zonlicht kan leiden tot verkleuring van de blaadjes en uitdroging van de plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een minimale temperatuur van 18 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, Kamerplanten zoals de Phalaenopsis Multifloratypes Lexi zijn over het algemeen luchtzuiverend door het absorberen van giftige stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van de plant draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van water en voldoende licht voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De ideale temperatuur voor deze plant valt binnen deze range voor de gezondheid en groei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig omdat de bloemen en bladeren zich van nature ontwikkelen. Verwijder alleen de lelijke of dode bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten uitdrogen. Gebruik lauwwarm water op kamertemperatuur om schade aan de wortels te voorkomen.

  Deze plant heeft een luchtdoorlatende potgrond nodig die vocht goed vasthoudt. Het is belangrijk dat de potgrond geen voedingsstoffen bevat, aangezien de plant gevoelig kan zijn voor overbemesting. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond voor de beste resultaten.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Lexi heeft behoefte aan een goed doorlatende en lichtvochtige potgrond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan de wortels beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels voortdurend nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant maandelijks plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek en lauw water. Vermijd te veel water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Phalaenopsis Multifloratypes Lexi heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  Deze kamerplant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd grote temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor de Phalaenopsis Multifloratypes Lexi dient hoog te zijn, ongeveer tussen de 50-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te plaatsen. Dit helpt om uitdroging van de bladeren te voorkomen en de plant gezond te houden.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezonde groei van de plant te ondersteunen. Het regelmatig testen van de bodem is aan te bevelen om de pH-waarde te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Lexi heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Het is aan te raden om een speciale orchideeën meststof te gebruiken die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.