Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom'

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe gevulde blossfeldiana 'Frans Blom' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed tegen droge lucht kan. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende voor deze plant.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig en doen het het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt om gezond te blijven. Plaats de plant niet direct in de felle zon om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel fel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor een optimale groei. Het vermijden van koude tocht is ook belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom' bloeit meestal vanaf het najaar tot aan het voorjaar. De bloeiperiode kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging. Tijdens de bloei heeft de plant prachtige gevulde bloemen in verschillende kleuren.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom' is een luchtzuiverende kamerplant die de luchtkwaliteit in huis kan verbeteren. Deze plant zuivert de lucht door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de bloemstelen tot net boven de eerste vier bladeren om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer.

  De Kalanchoe vraagt om regelmatig, maar matig water. Laat de grond tussen gietbeurten slight opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat het water op de bladeren terechtkomt.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Potgrond met extra voedingsstoffen kan de bloei stimuleren.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur een lichtzure tot neutrale pH hebben. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en in staat is om vocht vast te houden zonder dat de wortels van de plant gaan rotten. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de plant niet te veel water te geven om een goede groei en bloei te bevorderen.

  De Kalanchoe heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te drassig worden. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloemknoppen te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte borstel of vochtige doek. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of reinigingsmiddelen om schade aan de bladeren te voorkomen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom' houdt van een lichte standplaats en kan het beste op een plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Te veel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant nooit blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 12 graden Celsius. Warme temperaturen boven de 24 graden Celsius kunnen de bloei beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waar de plant staat om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Frans Blom' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van 6 tot 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig meten en bijstellen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om ervoor te zorgen dat de plant optimaal groeit.

  De Kalanchoe heeft weinig voedingsstoffen nodig, dus bemesten is niet nodig. Een keer per maand voeding geven tijdens de groeiperiode (lente en zomer) is voldoende. Gebruik een algemene kamerplanten meststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.