Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en vereist geen speciale zorg. Met regelmatig water geven en voldoende licht zal de plant gedijen. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor optimale groei.

  Ja, Plectranthus (Coleus Grp) planten hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats ze daarom het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Pas het water geven aan op basis van de klimatologische omstandigheden en de behoeften van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan helder licht, maar kan verbranden in direct zonlicht. Het beste is om de plant te plaatsen op een locatie met indirect zonlicht of lichte schaduw. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Gardner Street houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te groeien.

  De "Coleus Grp" bloeit meestal in de maanden juli tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend door middel van het opnemen van koolstofdioxide en het afgeven van zuurstof. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van je plant schoon te maken om de luchtzuiverende werking te optimaliseren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een goede groei en bloei. Overmatige blootstelling aan kou of warmte kan schade veroorzaken aan de plant.

 • De Plectranthus plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te stimuleren. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten door. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig is, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een pot met gaten onderaan om overtollig water af te voeren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat zijn. Voeg indien nodig wat organische bemesting toe om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven en bemest de plant een paar keer per jaar. Verwijder regelmatig dode bladeren om de groei te bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren gezond te houden. Het is belangrijk om eventuele dode bladeren of bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Af en toe kan de plant ook worden besproeid met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. In de winter kan extra verlichting nodig zijn om voldoende licht te bieden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tochtige plekken en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal wanneer deze tussen de 40% en 60% ligt. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het bemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.