Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Zolang de plant regelmatig water krijgt en af en toe bemest wordt, zal hij gezond blijven.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Ook kan de plant profiteren van wat direct zonlicht in de ochtenduren.

  De Plectranthus plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door te voelen aan de grond.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel zonlicht.

  Ja, Plectranthus (Coleus Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om zijn groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in een warme en goed verlichte ruimte te plaatsen.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street bloeit in de maanden juli tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn decoratieve bladeren en natuurlijke luchtzuiverende eigenschappen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en te voorzien van voldoende licht en water voor optimale luchtzuivering.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden, vermijd grote temperatuurwisselingen. Een locatie met voldoende licht maar niet direct zonlicht is ideaal voor deze plant.

 • De Plectranthus plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange scheuten terug tot vlak boven een blad of knoop. Dit kan het best gedaan worden in het voorjaar of de zomer.

  De Plectranthus plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. In de lente en zomer kan de plant vaker water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  Deze plant heeft licht vochtige potgrond nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een potgrondmix met compost kan helpen bij het behouden van de benodigde bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en geef om de paar weken voeding voor kamerplanten. Snoei regelmatig om de groei te stimuleren en de plant compact te houden.

  De plant vereist regelmatig stofvrij maken van de bladeren met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventuele stofresten weg te spoelen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street Second Street heeft helder, indirect licht nodig voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, dat kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor een goede belichting.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen tocht krijgt en niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tochtige plekken te houden.

  De plant gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om aan de behoeften van de plant te voldoen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen de juiste zuurgraad te behouden.

  De Plectranthus (Coleus Grp) heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de plant te voeden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.