Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk

Plectranthus (Coleus Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Verder heeft de plant geen speciale behoeften.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen, dus plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden. Te weinig licht kan leiden tot een verlies van kleur en groeiachterstand.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door licht op te laten drogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het best op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen direct zonlicht.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk houdt van warmte en zal het goed doen in een omgeving met een constante temperatuur en voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius zijn ideaal voor deze plant.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk plant is luchtzuiverend. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant op een constante en gematigde plek te houden.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en lelijke, uitstekende stelen te verwijderen. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde bladeren tijdens het snoeiproces.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Een potgrond geschikt voor kamerplanten zoals een mix van turf, compost en perliet kan ideaal zijn. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheidsgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding.

  Deze plant kan regelmatig worden schoongemaakt met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik lauw water om de bladeren voorzichtig af te vegen, zodat ze mooi en gezond blijven. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Plectranthus (Coleus Grp) Main Street River Walk heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant het liefst in een ruimte met voldoende lichtinval.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplanten ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en comfortabele omgevingstemperatuur voor een gezonde groei.

  Kamerplanten gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid van 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te benevelen met een plantenspuit.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Deze plant kan tijdens het groeiseizoen om de 4-6 weken worden bemest met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant in de wintermaanden minder voeding krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.